Selecteer de taal

Circuit van de meren

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Les Dombes

Deze wandeling is ideaal om een idee te krijgen van hoeveel meren het natuurgebied Les Dombes eigenlijk wel heeft. Onderweg passeer je een aaneenschakeling van meren en je zal zeker tal van watervogels zien. Er zijn bepaalde stukken waar alleen de stilte heerst.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Geel streepje en paaltjes met richtingaanwijzers.

Advertentie.

Door Les Dombes.

De wandeling vertrekt in het dorp en al snel loop je langs het meer van Espansardières. Hier begint ook het mooiste gedeelte van de route langs de meren Marcau, Neuf Leger en Jambre. Nadien wandel je langs het gehuchtje Perci naar het Etang Neuf. Hier volg weer een stukje onverhard waar het puur genieten is. Nadien gaat het pad langs de hoeve van Les Grassières en langs het meer van Fortery terug naar het vertrekpunt. Het laatste saaie stuk op de D70B neem je er graag bij.

Les Dombes

Download PDF voor routebeschrijving.

De markering laat soms te wensen over maar in de routebeschrijving werden foto's geplaatst waar je best even oplet.

Neem een verrekijker mee.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Les Dombes.

De meer dan duizend meren van de Dombes zijn van menselijke oorsprong. Ze werden gegraven, meestal door de monniken. Door hun profiel hebben de meren van de Dombes een zeer lichte helling, waardoor het water langzaam en regelmatig naar de afwatering stroomt tijdens het ledigen. Dit ledigen wordt om de vier of vijf jaar gedaan om zo alle vissen te vangen. In de zomer worden ze soms droog gelaten om graan of maïs te kweken. Vanuit een ornithologisch oogpunt is de Dombes een gebied met een grote diversiteit waaronder 131 soorten broedvogels. Het is ook van internationaal belang voor trekvogels.

Dombes Tourisme.
www.dombes-tourisme.com