Selecteer de taal

Keiheuvel

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Keiheuvel

Na nauwelijks enkele stappen in de Keiheuvel opent zich een weids landschap met zandvlakten, vennen en duingraslanden, omzoomd door dennenbomen. Na een ommetje langs het Kanaal naar Beverlo gaat het richting De Most. De laaggelegen en drassige vallei contrasteert mooi met de hoge en droge Keiheuvel. Ooit fungeerde De Most als jachtgebied en schuiloord voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Afstand: 11.5 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Overwegend onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Keiheuvel en de Most.

Na het vertrek kom je al snel in het natuurgebied Keiheuvel. Je gaat via enkele vennen en duingraslanden naar een grote zandvlakte. Eens je de vlakte achter je laat gaat het verder door naaldbos in de richting van een woonwijk, die je doorkruist om het kanaal naar Beverlo te bereiken. Langs een mooi onverhard pad volg je het kanaal tot aan De Most. Hier wandel je over onverharde wegenen mooie bospaden langs drassige gebieden. Daarna kom je weer in een heidelandschap met landduinen terecht. Via bossen gaat het terug naar de Licht Vliegwezenlaan, die je over een brede zandstrook volgt tot aan het vertrekpunt.

Keiheuvel

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Waterdichte schoenen aanbevolen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Keiheuvel en de Most.

De Most-Keiheuvel is een gebied van 540 hectare, gelegen langs de bovenloop van de Grote Nete in de gemeente Balen. Bijzonder aan dit gebied is de combinatie van twee totaal verschillende natuurkernen die naadloos op elkaar aansluiten. De Most is een uiterst nat valleigebied, terwijl de hoger gelegen Keiheuvel juist gekenmerkt wordt door droge open landduinen. Je vindt de duinen overal in Keiheuvel, maar het mooiste deel ligt wel op het traject van deze wandeling.

Geen extra informatie.