Selecteer de taal

Eksterheide

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Eksterheide

Midden in de landbouwzone, tussen Beerse, Rijkevorsel en Vlimmeren ligt het prachtig natuurgebied Eksterheide. De wandeling neemt je mee door bossen, langs vennen en door heide. Van het oude vliegveld dat hier ooit lag zal je niet veel meer merken, schapen helpen hier de oprukkende boompjes onder controle te houden, in de rest van het natuurgebied dragen gallowayrunderen en konikpaarden tijdens een paar weken al grazend hun steentje bij aan het open houden van het landschap.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten van 15 maart tot 15 augustus.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 95% onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Oud vliegveld.

De wandeling vertrekt aan het kanaal Dessel-Schoten, via een voetgangersbrug steek je het kanaal over en wandel je een kort stukje langs deze waterweg. Al snel ga je het natuurgebied in, aan knooppunt 50 maak je even een ommetje naar een vogelkijkhut. Daarna gaat het verder langs een meer open landschap. Aan knooppunt 59 staat een infobord en zijn enkele zitbanken en een picknicktafel. Via een vlonderpad gaat het verder en krijg je terug een stukje bos voorgeschoteld voordat je terug aan het kanaal uitkomt.

Eksterheide

Download PDf voor volledige routebeschrijving.

Trek bij regenweer waterdicht schoeisel aan.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Eksterheide.

In de Eksterheide is er met de afbraak van een oud vliegveld al een belangrijk stukje natuurherstel verwezenlijkt, en er staat nog meer te gebeuren. De naaldbossen met uitheemse Corsicaanse dennen worden geleidelijk aan omgevormd tot inheemse loofbossen of tot open landduin- en heidevegetaties. Wat er verdwijnt aan bos, wordt weer aangeplant op akkers en graslanden binnen de grenzen van het natuurgebied

Geen extra informatie.