Selecteer de taal

Cirque d'Archiane

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Cirque d'Archiane

Deze mooie wandeling vertrekt in het gehucht Archiane dat in de schaduw ligt van de prachtige Cirque d'Archiane. Je volgt de GR93 door de vallei Combe de l'Aubaise waar steenbokken, gemzen en vale gieren zich thuis voelen. Na een flinke klim kom je op de desolate hoogvlakte La Plaine du Roi. Deze vlakte ligt in het natuurreservaat Les Hautes Plateuax du Vercors. Je gaat een eindje de vlakte op om te proeven wat eenzaamheid is.

Afstand: 15 km.

Tijd: 5u00.

Graad: Zwaar.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten.

Totale stijging: 1068 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: GR93.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Les Hautes Plateaux du Vercors.

De wandeling volgt van het gehucht Archiane de GR93 door de Combe de l’Aubaise tot aan de kruising Quatre Chemins de l'Aubaise. Hier begint een pittige klim door het puin via een goed aangelegd pad naar de Plaine du Roi. Hier kom je in een desolaat gedeelte van Les Hautes Plateuax du Vercors. Je gaat tot aan de kruising van de GR93 met de GR91. Vanaf dit punt gaat het via dezelfde weg terug naar het vertrekpunt.

Cirque d'Archiane

Download PDF voor routebeschrijving.

Op de hoogvlakte heb je zin voor oriëntatie nodig.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Hauts Plateaux du Vercors.

De Hauts Plateaux du Vercors is een hoogvlakte in de Vercors, een bergstreek op de grens van de Franse departementen Isère, Drôme en Hautes-Alpes. Het plateau is 17.000 ha groot en de gemiddelde hoogte ligt rond 1500 m. Het hoogste punt is de Grand Veymont (2341 m). Het plateau is sinds 1985 beschermd als natuurreservaat (Réserve Naturel des Hauts-Plateaux) dat deel uitmaakt van het veel grotere Parc Naturel Régional du Vercors. Het plateau is wel bekend als de meest onbewoonde plaats van Frankrijk. Er zijn geen dorpen of permanente bewoning en geen verharde wegen binnen de grenzen van het reservaat. Men kan het alleen te voet bereiken en doorkruisen, na een urenlange zware beklimming. Het is dan ook een trekpleister voor GR-wandelaars en natuurliefhebbers.

Geen extra informatie.

POI 2 - Cirque d'Archiane.

De Cirque d'Archiane is een natuurlijk keteldal in het zuiden van het Vercors-massief. In 1989 en 1990 werd hier de steenbok opnieuw uitgezet. In 2010 werden 3 lammergieren opnieuw geïntroduceerd. Er zijn ook marmotten en gemzen op de desolate Plaine du Roi.

Geen extra informatie.