Selecteer de taal

Smederijen en kastelen

Woud van Anlier

Deze wandeling leidt u langs mooie wegen en paden door de zuidelijke uitlopers van het gigantische woud van Anlier. Vanaf de 16e eeuw fabriceerden de smederijen van de streek producten die in heel Europa werden verkocht.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 159 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Rode rechthoek.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Het Woud van Anlier.

De wandeling begint bij de Place Pierre Nothomb en leidt langs de étang du Châtelet naar de schitterende loofbossen van het woud van Anlier. Na enkele kilometers komt u aan het Château du Pont d’Oye uit de 17e eeuw. De weg leidt vervolgens naar de ruïnes van de oude smederij Forge du Prince. Een bord geeft uitleg over de fabricatie en de belangrijkste voordelen van de Waalse ijzerproducten van de 16e tot de 18e eeuw. Vanop een hoogte kunt u de ruïnes van het hele complex bekijken.

Woud van Anlier

Download PDF voor routebeschrijving.

De ruïnes van de Forge du Prince kunt u niet betreden om veiligheidsredenen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Woud van Anlier.

Het woud van Anlier is een van de grootste bosmassieven van de Belgische Ardennen. Het bos is 7000 hectare groot en ligt in het zuidoostelijke deel van de Belgische provincie Luxemburg tussen de Ardennen en de Gaume. De belangrijkste riviertjes in en rond het woud zijn de Rulles, de Anlier en de Sûre. Het loofwoud is Europees beschermd als Natura 2000-gebied en maakt deel uit van het natuurpark Boven-Sûre Woud van Anlier.

Geen extra informatie.